.woo-menu-cart { display: none !important; }

SZAKMAI ÉS OKTATÁSI SZEKCIÓ

 

A szekció célja

 

A szakmai és oktatási szekció mindenekelőtt azzal a céllal jött létre, hogy elősegítse az MKT Kecskemét közösségéhez tartozó hallgatók szakmai fejlődését és felkészültségét, bővítse a tagok közgazdasági ismereteit és látókörét.

 

A szekció tagjai fontosnak tartják a közgazdasági gondolkodás alapjainak betartását, motivációjuk a saját és a közösség tudásának ápolása, fejlesztése.

 

A szekcióhoz kapcsolódó tevékenységek

 

A szekció legfőbb tevékenysége a sajtófigyelés és sajtódokumentáció, valamint az oktatási tevékenység.

A sajtófigyelés célja, hogy az egyetemi képzés során hallgatott kurzusokon megszerezhető ismeretanyagon felül a tagok rendszeresen információt szerezzenek a sajtóban megjelent, releváns szakmai hírekről, azok hátteréről. A sajtófigyelés során az arra érdemesnek talált tartalmakat a szekció tagjai publikálási dátum szerinti sorrendben dokumentálják, ami lehetővé teszi a közösség új és meglévő tagjai számára az archívumban összegyűlt tartalmakhoz való hozzáférést.

A sajtófigyeléshez kapcsolódó egyéb tevékenységek.

Fogalomtár építés: A szekció tagjai által legérdekesebbnek talált tartalmak feldolgozásra kerülnek, az adott tartalomhoz kapcsolódó fogalmak és összefüggések egy fogalomtárban összegyűjtésre kerülnek, mely a közösség valamennyi tagja számára hozzáférhető.

Szakmai társalgás, beszélgető fórum: A sajtófigyelés során elemzett tartalmakról a közösség tagjai beszélgetést kezdeményezhetnek, a fogalomtárban rögzített fogalmakról és összefüggésekről a szekció tagjainak kérdéseket tehetnek fel, valamint kommentálhatják azokat. A beszélgetésekre elsősorban az MKT – Kecskemét vezetősége által kijelölt időpontokban kerül sor, azonban kiemelt érdeklődés esetén természetesen a tagok spontán is megkereshetik a szekció felelőseit.

Szakmai szekció munkaköri leírás

Munkakör neve: Szakmai referens

Felettese: Szakmai szekciófelelős

A munkakör célja: A szekció legfőbb tevékenységeiben (sajtófigyelés, sajtódokumentáció, fogalomtár építés, szakmai beszélgető fórum szervezése) támogatja a szekciófelelőst, önálló szakmai tevékenységével és javaslataival elősegíti a szekció profiljának bővítését.

Felelősségek:

1. Az önálló sajtófigyeléssel és sajtódokumentációval hozzájárul a közösség tagjainak szakmai felkészültségéhez.

2. A feldolgozott tartalmak kulcsfogalmait beépíti a fogalomtárba.

3. A szakmai társalgások előkészítésével biztosítja a beszélgetések színvonalas lebonyolítását.4. Önálló szakmai tevékenységével hozzájárul a szekció profiljának bővítéséhez.

5. Javaslataival alakítja a szekció tevékenységi körének potenciális jövőbeni irányvonalait.

Fő kihívások: A pozíció betöltőjének feladata, hogy rendszeresen figyelemmel kísérje a magyar és nemzetközi sajtóban megjelent szakmailag releváns tartalmakat, azokat publikálási dátum szerint rendszerezze, majd azokat a közösség számára elérhetővé tegye. A munkakör ezen felül kiterjed a dokumentált tartalmak feldolgozására is, ami alapján a pozíciót betöltő a legfontosabb fogalmakat regisztrálja a tagok számára nyilvánosan elérhető fogalomtárban. A munkakör betöltője továbbá részt vesz a szakmai beszélgetések előkészítésében, valamint önálló problémafelvetéseivel emeli a beszélgetések színvonalát.

A munkakör tartalma: A munkakör betöltője teljes körű szakmai tevékenységet végez és a szekció többi tagjával együtt közvetlenül felel a szervezet szakmai tevékenységéért.

A munkakör betöltőjének feladatai:

– Sajtófigyelés a tagok érdeklődési körének figyelembevételével

– Sajtódokumentáció.

– Fogalomtár építés.

– Megfelelő mennyiségű és minőségű kérdés felmerülése esetén részvétel a szakmai beszélgetések szervezésében.

– Önálló kutatási, publikációs tevékenység.

– A munkakör betöltője a Szakmai szekció egyik tagjaként felelős a szekció tevékenységi körének bővítéséért.

Az igényelt képzettség és gyakorlat:

– A munkakör betöltéséhez elengedhetetlen az igényes munkavégzésre és az állandó szakmai fejlődésre való törekvés, valamint kritikai gondolkodásmód megléte.

-A legalább középfokú angol nyelvtudás előnyt jelent.

Koppány Máté

Szekció felelős