.woo-menu-cart { display: none !important; }

Országos Esettanulmány Verseny

A Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete és az EVK Szakkollégium 2019-ben ismét megrendezi – immár XX. alkalommal – az Országos Esettanulmány Versenyt, amelynek összdíjazása idén 900 ezer forint.

Az Országos Esettanulmány Verseny főszereplői a gazdasági felsőoktatási intézményeinek legjobb hallgatói. A rendezvény jó lehetőséget kínál ezen intézmények kiemelkedően teljesítő hallgatói számára, hogy tudásukat, képességeiket és tapasztalataikat egy valós üzleti probléma (esettanulmány) elemzésén keresztül mérjék össze. A csapatok teljesítményét egy független, a vállalati szféra jeles képviselőiből álló zsűri értékeli.

A versenyre minden magyar, illetve határon túli közgazdaságtudományi és gazdálkodástudományi egyetemi kar negyedik aktív félévét megkezdett, hallgatói jogviszonnyal rendelkező  hallgatója jelentkezhet – négyfős csapatokban.

A országos döntő előtt a csapatok egy online fordulóban mérik össze képességeiket. E fordulóban egyetemenként legfeljebb három csapat vehet részt. Több csapat jelentkezése esetén a szervezők javasolják egy belső, intézményi forduló megrendezését.

Az online forduló esetét 2019. február 6-án teszik közzé a szervezők. Ebben a körben a megoldott eset leadásának határideje 2019. február 19., 23 óra 59 perc. Azoknak az egyetemeknek, akik belső forduló keretein belül választják ki a legjobb csapatokat, eddig az időpontig kell megrendezniük azt. A belső fordulóra esetet biztosítanak, majd a megoldások prezentációját lehet nevezni az online fordulóba. Az online fordulóba beküldött prezentációkat egy szakértői zsűri értékelni és választja ki a legjobb 16 csapatot, akik részt vehetnek az országos döntőben.

A háromnapos, országos verseny alatt a csapatok számára étkezést, valamint szállodai elhelyezést biztosítanak a szervezők. A rendezvény díszvacsorával zárul, amelyen a versenyző hallgatókon kívül a zsűriben helyet foglaló vállalatok képviselői is részt vesznek.

Az Országos Esettanulmányi Verseny versenyszabályzata ide kattintva elérhető.

A vetékedő Facebook-oldala ezen a linken elérhető.