.woo-menu-cart { display: none !important; }

MKT Business Szerda

Egy családi vállalkozásból, a világpiacra tört fel a Szentkirályi-ásványvíz!

Kecskeméti egyetemi életet egy újabb rendezvény teszi színesebbé, 2018.november 21-én kerül megrendezésre egy program, aminek keretein belül Balogh Levente, a Szentkirályi-tulajdonos számol be a magyar ásványvíz történetéről és a jövőbeli terveiről.

A Magyarországon felelhető ásványvizek kiválóak, hiszen ez a föld mélyéről származó olyan forrás, amelyben az oldott anyagok mennyisége meghaladja az 1000mg/litert. Magyarország a világ egyik ásványvízforrásokkal és felszínre hozható ásványvízvagyonnal leginkább megáldott része. Magyarországon körülbelül 50 típusú ásványvíz található, amelyet palackoznak és a mindennapi életvitelünk részévé válik.

A Szentkirályi története 1993-ban indult, akkor fedezte fel a szörp és üdítő gyártásával foglalkozó Balogh Sándor. A családi vállalkozás az előállításhoz szükséges nagy mennyiségű víz miatt Kecskeméttől 20 km-re, Szentkirályon található telephelyen fúratott kutat, a vizsgálatok során kiderült, hogy nagy tisztaságú és élettanilag létfontosságú ásványianyag-összetételű vizet találtak. Tíz év elteltével Balogh Levente, mint ügyvezető, tulajdonos irányította a Szentkirályi Kft-t.

A Szentkirályi ásványvizet a világ legjobb ásványvizének választották, magas tisztasága miatt. A hazai piacon is maga mögé szorította a nemzetközi cégeket, így 2007-ben a Szentkirályi lett Magyarország vezető ásványvíz márkája. Majd 2015-ben Balogh Levente és a cseh Karlovarské Minerální Vody csoportot tulajdonló olasz Pasquale család stratégiai partnerségre lépett és létrehozták a Central Europe Mineral Water Holdingot és közösen megvették a Kékkúti Ásványvíz Zrt-t a Nestlétől. 2016-ban létrehozták a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft-t, amely Magyarország piacvezető ásványvíz és üdítőipari társasága lett.

2018-ban a KMV csoport és Balogh Levente felvásárolják a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit, illetve megveszi az amerikai cég termékeinek forgalmazási és franchise jogait Csehországban és Szlovákiában.

A rendezvény keretein belül megismerkedhetünk az idei év új terveivel és részletesebb információkat kaphatunk a vállalat jelenlegi működéséről. Továbbá lehetőség nyílik személyesen találkozni a vállalat vezetőjével, Balogh Leventével, akitől megtudhatjuk a sikerességének okát, és további céljait. A rendezvény szervezésében és lebonyolításában az MKT vezetősége és tagjai vesznek részt, reményeink szerint ez a rendezvény is legalább olyan színvonalú és magas érdekeltségű lesz, mint a legutóbbiak. Úgy gondolom ez egy kihagyhatatlan lehetőség mindenki számára, aki tanulni szeretne Balogh Levente tapasztalataiból. Minden ide látogató érdeklődőt szeretettel várunk és garantáltan egy felejthetetlen élményben lesz részük.

„Nem kell az élményeket keresni; mindenütt ott vannak.”

/Rudolf Steiner/

Pribék Csilla