.woo-menu-cart { display: none !important; }

MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG XVI. VÁNDORGYŰLÉSE

A Magyar Regionális Tudományi Társaság egy független civil szervezet, amely a területi kutatással, fejlesztéssel, irányítással foglakozó szakembereket fogja össze. Célja többek között hidat létesíteni a tudomány hazai és nemzetközi fórumai között.

Az MRTT 2003. óta rendezett vándorgyűlései minden évben különböző témákat érintenek. Ilyen például a „Dualitások a regionális tudományban” című tavalyi konferencia témája.

Az idén megszervezett XVI. gyűlés „Az áramlások a térgazdaságban” címet kapta, ezen belül a térgazdaság különféle áramlásait – tőke, munkaerő, tudás, kereskedelem – kívánja megvitatni. A programm házigazdája egyetemünk, a Neumann János Gazdaágtudományi Kara lesz 2018. október 18.-19.-én, ezáltal a minden GTK-s hallgató számára a rendezvény ingyenes.

Az egyemről kikerülve a szakmai élet kialakításához fontos, hogy minél több kapcsolattal rendelkezzünk. Alig 20 évesen részei lehetünk pár napig a szakmai értelmiségi életnek és olyan neves külföldi előadókat hallhatunk az első nap, mint például David Bailey vagy Andrea Morison. Másnap találkozhatunk Dávid Lóránt és Varga Imre egyetemi tanárokkal, akik a munkaerőpiac területi folyamatairól fognak beszélni. Mind a kettő nap különböző szekcióüléseken vehetünk részt, csütörtök délután 8, péntek délelőtt 7 ülés zajlik párhuzamosan. Ezek témái többek között a turizmus, a nagyárosok fejlődései és a kulturális gazdaság. Ezután egy gazdasági vitának lehetünk részesei, amely több szakmai témát gondol át bemutatva az érvelés különböző eszközeit is.  Lehetőségünk nyílik megismerni Kecskemét város belvárosát és a város fő ipari létesítményébe, a Mercedes gyár működésébe is nyerhetünk betekintést.

 A rendezvényen szeretettel várunk mindenkit, aki egy kicsit mélyebben is bele akarja magát ásni a gazdaság mai problémaiba, szeretne ismeretséget szerezni, nyelvet gyakorolni vagy akár csak szakdolgozat témát találni. ?

 

Bálint Petra Anna