.woo-menu-cart { display: none !important; }

A Magyar Regionális Tudományos Társaság az idei vándorgyűlésén, október 18-19-én a térgazdaság különféle áramlásait kívánja megvitatni, melynek házigazdája a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara lesz.

A Társaság a regionális tudomány, azon belül a regionális gazdaságtan és kapcsolódó további tudományterületek legmagasabb hazai szakmai fóruma, a Tér és Társadalom című folyóirat kiadója. Egy független civil szervezet, amely a területi kutatással, fejlesztéssel, irányítással foglalkozó szakembereket fogja össze. Céljai között szerepel egy regionális szakmai fórum teremtése és az ezzel való bekapcsolódás a tudomány nemzetközi szervezeteibe, valamint kapcsolatot teremteni a régió felsőoktatási műhelyei, politikai alakítói, gyakorlati szakemberei között, továbbá támogatni a Kárpát-medencei regionális kutatásokat.

A XVI. vándorgyűlés első napján két neves külföldi előadó is részt vesz (David Bealey, Andrea Morrison), valamint a látogatók megtekinthetnek különféle előadásokat, melyek azt vizsgálják, hogy a társadalom területi egyenlőtlenségeit milyen tartós folyamatok formálják. Az esemény szekciókra van bontva, mindegyik más-más oldalról közelíti meg a vándorgyűlés idei tárgykörét. Rendhagyóan nyolc, illetve hét szekciót terveznek párhuzamosan csütörtök délután, illetve péntek délelőtt.

Diákként egy új képet kaphatunk a regionális tudományos életről, aktualitásokról, problémákról azok esetleges megoldásairól, valamint észrevételeinket megvitathatjuk az ott jelenlévőkkel, előadókkal. Az előadások során új embereket, új paradigmákat ismerhetünk meg, számtalan megoldásra váró problémával találkozhatunk, valamint segítenek a kreatív, innovatív gondolkodás elsajátításában, melyeket bizonyára az egyetemi éveink alatt is kamatoztathatunk.

GTK Hallgatójaként a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvény a Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány támogatásával valósul meg.