.woo-menu-cart { display: none !important; }

A Magyar Közgazdasági Társaság Kecskeméti ifjúsági szervezetének első tagfelvétele sikeresen zajlott.

A jelentkezés első lépéseként a hallgatók egy pályázati anyagot (önéletrajz, motivációs levél) nyújtottak be az általuk kiválasztott szekciók felelőseinek, amely alapján kiválasztásra kerültek a felvétel következő lépcsőfokára, egy személyes interjúra. A pályázati anyagok elkészítése remek lehetőséget nyújtott a hallgatóknak a gyakorlásra, hiszen egy önéletrajz megfelelő elkészítése kulcsfontosságú lehet a munkaerőpiacon.

A kiválasztott hallgatók a jelentkezés következő fordulójában egy Myers-Briggs tipuselmelet alapján készült személyiség tesztet töltöttek ki. Az interjú első felében a jelentkezőkkel ismertettük a teszt összegzését, amely elmondásuk szerint tükrözte a valóságot, így mi is hasznosnak tartottuk a kitöltését. A teszt eredménye összefüggésben volt azzal, hogy melyik jelentkező melyik szekcióba szeretett volna felvételt nyerni, hiszen minden területre más és más személyiségű embereket kerestünk.

 

A legtöbb résztvevő a jelentkezéssel, és a csapatba való bekerüléssel gyakorlati tapasztalatot, kapcsolatokat és személyi fejlődést szeretne elérni, így az MKT-NJE számára elsődleges cél, hogy ezeket biztosítsuk számukra a különböző szakmai megjelenések és rendezvények szervezése során.

A felvételi interjú – a jelentkezők elmondása alapján is – komoly tapasztalatot adott a résztvevőknek, amit a későbbiek során is hasznosítani tudnak majd egy másik állásinterjún való részvételkor.